Vormingsonderwijs

Vormingsonderwijs

Basisschool de Bongerd is een openbare basisschool en daar zijn wij trots op. Op de Bongerd maakt het niet uit vanuit welke achtergrond u voor onze school kiest. Wij zien het verschil in geloof, overtuiging en cultuur juist als de start om met en van elkaar te leren.  

Wij bieden onze leerlingen humanistisch en godsdienstig vormingsonderwijs aan. We zijn als school voor openbaar onderwijs verplicht om deze mogelijkheid te bieden. 

Leren in de echte wereld!
Wij gaan een stapje verder en maken het onderdeel van ons curriculum. Dit past goed binnen het domein burgerschap en is verbonden met onze werkwijze van Big Picture Learning. Dat kinderen kennis van de wereld meekrijgen. Zodat we met respect voor elkaars verschillen en overeenkomsten kunnen samenleven.

De vakleerkrachten die dit aanbieden, nodigen wij uit om hun lessen waar mogelijk te verbinden met de thema’s Blink Wereld. De lessen zingeving staan daardoor niet los van ons onderwijs, onze missie en onze waarden, maar versterken deze.

De groepen 5 t/m 8 krijgen vanaf schooljaar 2023-2024 een aantal van deze gastlessen in blokken van 10 weken. Zo zorgen we dat ze tijdens hun schoolloopbaan op de Bongerd kennismaken met alle beschikbare stromingen binnen het vormingsonderwijs. Dit schooljaar is het aanbod Christelijk, Islamitisch en Boeddhistisch Vormingsonderwijs. 

https://www.vormingsonderwijs.nl